Kundaliinijooga

Kundaliinijooga on dynaamista ja meditatiivista joogaa. Se kehittää fyysistä kuntoa, notkistaa, rauhoittaa mielen, lievittää stressiä ja syventää itsetuntemusta. Sitä kutsutaan myös tietoisuuden joogaksi.

Jokaiseen joogatuntiin sisältyy fyysisten liikkeiden (kriyat) lisäksi meditaatio ja syvärentoutus. Harjoituksissa käytetään hengitysharjoituksia (pranayama), käsi- ja sormiliikkeitä (mudra) sekä hiljaisia tai ääneen lausuttuja mantroja keskittymisen lisäämiseksi ja ajattelun hiljentämiseksi.

Kundaliinijoogassa jokainen tunti on erilainen: kriyoja eli harjoitussarjoja sekä meditaatioita on satoja ellei tuhansia. Harjoittelu on yksinkertaista ja sopii kaikille ikään, kokoon tai kokemukseen katsomatta. Harjoitellessa pukeudutaan usein valkoisiin vaatteisiin ja päähineeseen, mutta tunnille voi tulla ihan minkä tahansa värisissä, rennoissa vaatteissa. Sana ”kundaliini” viittaa niin sanottuun kundaliinienergiaan, joka kulkee kehon chakrojen läpi tasapainottaen kehoa ja mieltä sekä herätellen sielua, jotta toimisimme sielusta, ei egosta käsin.

Kundaliinijooga auttaa elämään tässä hetkessä ja kokemaan sisältäpäin kumpuavaa onnellisuutta – mikä on jotakin aivan muuta kuin jatkuva ilo ja positiivisuus. Todellinen on onni on elämän merkityksellisyyttä, jotakin sellaista, mikä auttaa kulkemaan myös elämän karikoiden läpi ja luottamaan elämään.

Kundaliinijoogan länteen tuonut intialainen Yogi Bhajan on sanonut:
“On jokaisen syntymäoikeus olla onnellinen.”

Suomen Kundaliinijoogayhdistyksen usein kysyttyjen kysymysten osiosta löytyy monta kysymystä ja vastausta kundaliinijoogasta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: