Miksi valkoinen?

Kundaliinijoogaopettaja istuu oppilaiden edessä valkoisissa vaatteissa ja päähineessä.kundaliini_ope2

Ensimmäiselle joogatunnille tullessa näky saattaa hätkäyttää. Miksi vaatteet ovat aivan valkoiset ja minkä takia kundaliinijoogassa käytetään turbaania tai muuta päähinettä?

Terve aura heijastaa valkoista valoa. Valkoinen vaatetus vahvistaa auraa ja ihmisen luontaista säteilyä. Valkoinen väri heijastaa kaikkia aallonpituuksia, eli vaatetus toimii ”heijastuspohjana”.

Musta imee sisäänsä kaiken, niinpä mustaan pukeutuessa on alttiimpi vaikutteille ja muiden energioille. Valkoisissa on helpointa säilyttää yhteys omaan sisimpään, omaan voimaan ja energiaan.

Vaatteet ovat myös kommunikoinnin väline. Ne välittävät tietoa siitä, mitä ihminen haluaa viestittää. Joogaopettaja viestii muun muassa rauhaa ja luottamusta.

Joogassa suositellaan käytettäväksi luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita. Energia kulkee parhaiten luonnonmateriaalien läpi, ja synteettiset kuidut saattavat haitata hienovaraista energian liikettä. Hyvä kundliinijooga-asu on tehty esimerkiksi puuvillasta tai pellavasta.

Oppilaiden ei tarvitse peittää päätään, mutta halutessaan sitä voi kokeilla. Kundaliinijooga on voimakas joogamuoto, joka saa kehon energiat liikkeelle. Joissakin harjoituksissa tai meditaatioissa pään peittämistä suositellaan pääkivun välttämiseksi. Jos päätä särkee joogatunneilla, kannattaa kokeilla luonnonmateriaalista tehtyä huivia. Kundaliinijoogaa opettaessa suositellaan vahvasti valkoisen päähineen käyttöä.

Miten huivi tai turbaani vaikuttaa?

  • Pään peittäminen auttaa kuudennen chakran (Anja, kolmas silmä) hallinnassa, se helpottaa siis keskittymistä.
  • Turbaani pitää kallon luut tiukassa paketissa: kallo koostuu pienistä erillisistä luista, jotka liikkuvat hieman jatkuvasti. Luiden pienen pieni liike voi vaikuttaa hermostuneisuutena. Turbaani kirjaimellisesti auttaa ”pitämään pään koossa” ja rauhoittaa.
  • Pään peittäminen vakauttaa aivojen harmaata ainetta ja aivojen 26 osaa, jotka ovat kytköksissä hermojärjestelmään ja sähkömagneettiseen kenttään. Se virittää hermojärjestelmää ja vakauttaa aivopuoliskojen toimintaa.
  • Erityisesti turbaani on käytännöllinen energian säilyttämisen kannalta (ettei energia katoa kruunuchakran kautta) ja se luo meditatiivista fokusta kolmanteen silmään.

Turbaani on monen itämaisen uskonnon symboli, ja moniin läntisiinkin uskontoihin liittyy pään peittäminen. Jooga ei ole uskonto, mutta syyt pään peittämiseen ovat pitkälti samoja.

Kysymys ei ole uskon-asiasta, vaan siitä mikä tuntuu hyvälle ja oikealle. Pukeutumiseen liittyvät ohjeet eivät ole sääntöjä, vaan joogatunnille saa tulla juuri sellaisissa tamineissa kuin haluaa.

Jos haluat, voit vaikka ihan kotioloissa kokeilla, muuttuvatko meditaatio ja joogaharjoitus valkoisten vaatteiden, luonnonmateriaalien käytön tai päähineen myötä. Jos ne vaikuttavat positiivisesti sinun keskittymiseesi ja harjoitukseesi, kannattaa niitä käyttää. Kundaliinijooga pohjautuu vahvasti kokemukseen – jos jokin tuntuu oikealta, se todennäköisesti on oiken juuri sinulle.

Lähteet: 3HO, Suomen Kundaliinijoogayhdistys

1 kommentti (+lisää omasi?)

  1. Paluuviite: Ekologinen ja kotimainen laamapaita on taas muodissa - Tia Cohen Stories

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: