Kirjat

kansi_selviytymisopas_v04.indd

Elämä on valtava lahja, eikä sen tarvitse olla vain helppoa ja mukavaa

Selviytymisopas elämän kriiseihin pohjautuu maailmankatsomukseen, jonka mukaan jokainen kriisi kasvattaa meitä.  Tämä syvällinen filosofinen teos on sovellettavissa monenlaisiin ahtaisiin elämänvaiheisiin.”

Elämä opettaa meitä välillä hellästi, välillä kovin ottein. Jokainen meistä on elämän oppilas, ja suurimpia opinpaikkoja ovat kriisit, joista syntyvien tunteiden kohtaaminen on usein vaikeaa.

Tämä kirja ei välttämättä poista elämästäsi yhtään kriisiä. Se voi hetkellisesti jopa vahvistaa elämän ahtaisiin hetkiin liittyviä tunteita – jotta voit elää nekin täydesti. Kirjan tarkoitus on tuoda luottamusta, lohtua ja armoa elämään. Joka ikinen elämäsi tapahtuma kuuluu elämään ja tapahtuu sinua varten. Jospa tämä kirja voisi toimia jonkinlaisena vaeltajansauvana, rauhan tuojana kriisien ja arjen turbulenssin keskellä?

Voit lukea lisää kirjasta täältä.

Kirjan voi hankkia omakseen Strömforsin joogasalilta (20€, omistuskirjoituksin) ja kirjakaupoista. Hidasta Elämää -puodista kirjan saa tilattua kätevästi kotiin. Sitä löytyy kattavasti myös kirjastoista. Kirja ilmestyi helmikuussa 2020 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa.

Olen lukenut kirjan myös äänikirjaksi, joka on saatavissa suurimmista äänikirjapalveluista, kuten Storytelista ja BookBeatista.

~ ~ ~ ~

Mitä ikiaikaiset intialaiset opit voivat antaa tämän päivän suomalaisessa arjessa?

Viihdy omassa_etukansi_variAika paljon, jos minulta kysytään. Kundaliinijooga on avannut minulla oven, joka tekee elämästä vähän kevyempää, rauhallisempaa ja miellyttävämpää jopa keskellä kaaosta. Vaikka elämä välillä tuntuu heittelevän puolelta toiselle ihan miten sattuu, väsyttää ja tekisi mieli mennä talviunille, tunnen ihan vahvasti että kaikella on tarkoituksensa. Joogasta on tullut minulle henkinen tuki, johon on turvallista maailman melskeessä nojata.

Tavallinen arki on iso henkinen harjoitus, siksi halusin kirjoittaa arkielämän joogasta kirjan.

Maanläheisesti kirjoitettujen joogafilosofisten tekstien lisäksi kirjassa on 30 tavalliseen arkeen liittyvää miniharjoitusta, joita voi tehdä missä tahansa milloin vain. Nämä harjoitukset ovat pieniä työkaluja ja avaimia elämän ahtaisiin hetkiin, kun tunne ottaa vallan, kun ei tiedä mitä tehdä, kun uni ei tule silmään tai stressi korventaa aivoja.

Lisäksi kirjassa on mukana parikymmentä jooga-, hengitys-  ja meditaatioharjoitusta, joista voi rakentaa oman aamuharjoituksen, keinon alitajunnan tyhjentämiseen ja väylän rennompaan elämään.

Keskeltä arjen kaaostakin on mahdollista löytää tasapainoa ja rauhaa. Ikiaikainen joogafilosofia auttaa ymmärtämään omia tunteita ja lisäämään henkistä voimaa vastoinkäymisistä selviämiseen.

Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle” ilmestyi huhtikuussa 2017 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa.

Kirjan saa hankittua joko suoraan minulta (Strömforsin salilta), kirjakaupoista sekä muun muassa Hidasta Elämää -puodista kotiin kannettuna.

Kirjaan liittyen tein syksyllä 2017 ja syksyllä 2018 myös kundaliinijoogan verkkokurssit. Kurssivideot on edelleen mahdollista hankkia Vimeon kautta (15 € / jakso tai kaikki viisi jaksoa 50 €). Lisätiedot löydät täältä.

~ ~ ~ ~

aitikirja_kansiLasten oppeja äideille kerää yhteen 11 äidin kirjoittamia tarinoita tavallisesta arjesta: vauvaperheissä, pikkulapsiperheiden ruuhkavuosiarjessa, teinien kanssa, uusioperheissä ja lasten jo lennettyä pesästä. Sanna Wikström kokosi nämä tarinat yksiin kansiin.

Kirjassa pohditaan muun muassa, millainen mankeli äitiys onkaan, miten pakahduttaviin tunteisiin olemme lastemme kautta saaneet tutustua ja miten kaunista ja karmeaa peiliin katsominen voikaan olla. On ollut hyvin kiitollista lukea muiden äitien kirjoituksia.

Kirjoitin kirjaan kolme tekstiä: parisuhteen onnellisuudesta tai onnettomuudesta erityisesti vauvavuosina, lempiaiheestani arjen kaaoksen kohtaamisesta sekä äidin ihmeitä tekevästä rukouksesta.

Lasten oppeja äideille ilmestyi huhtikuussa 2018 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa. Kirjaan voi tutustua tarkemmin Hidasta Elämää -verkkopuodissa. Ja teosta pääsee hypistelemään myös Strömforsin joogasalilla ja kirjakaupoissa.

Sat Naam.

%d bloggaajaa tykkää tästä: