Kirjat

Jo tietoisuus erilaisista itsessä kiertävistä sykleistä helpottaa elämää

Naisen_syklit_KANSIKUVA

Naisen syklit on kolmas yhdessä Emilia Vasko-Kujalan kanssa kirjoittamani kirja. Se kertoo luonnon jatkuvasta kierrosta, joka vaikuttaa kaikkiin ihmisiin. Lisäksi kirja tarjoaa ymmärrystä niin naisen biologisesta todellisuudesta, hormonikierrosta kuin huomattavasti hienovaraisemmasta, energeettisestä kuupistekierrosta. Syklien jatkuvan kierron on tarkoitus rikastuttaa elämää, mutta puutteellisen ymmärryksen vuoksi syklit usein myös väsyttävät ja hämmentävät.

Tämä on ensimmäinen suomalainen kirja hienovaraisesta kuupistekierrosta, eikä aiheesta ole kansainvälisestikään ilmestynyt montaa teosta. Kirja yhdistää tieteellisiä, kulttuurisia ja vanhojen viisaustraditioiden näkökulmia helposti ymmärrettäväksi kokonaisuudeksi. Se sisältää myös harjoituksia, jotka auttavat tasapainottamaan sisäisiä ja ulkoisia rytmejä.

Kirja on ilmestynyt naistenpäivänä 2023, ja sen on kustantanut Viisas Elämä. Kirjan voi hankkia mm. Viisas Elämä -kustantamon verkkokaupasta. (Koodilla SYKLIENVIISAUS saat kirjasta 25 % alennuksen.)

~ ~ ~ ~

Maailma kaipaa femiiniä ääntä – kaksi kirjaa kaikille, jotka haluavat astua ulos liian kapeasta naiseuden määritelmästä

nainen_omassa_voimassaan_kansi

Nainen omassa voimassaan ja Naisen Elämänkaari ovat yhdessä ystäväni ja kollegani Emilia Vasko-Kujalan kanssa kirjoitettuja kirjoja. Molemmat ilmestyivät samaan aikaan, naistenpäivänä 2022 ja kirjat voi hankkia mm. Viisas Elämä -kustantamon verkkokaupasta. (Koodilla VIISASNAINEN saat näistä kirjoista 25 % alennuksen.)

Täältä voit katsoa tunnin mittaisen keskustelumme kirjojen tiimoilta. 

Täällä puhun puolisen tuntia kirjoistamme Akateemisen kirjakaupan kohtaamispaikalla huhtikuussa 2022.

Nainen omassa voimassaan tuo esiin tärkeitä näkökulmia naiseuteen ja femiiniin energiaan. Naiseus on moninaista, voimakasta, kaunista ja ajoittain tuskallista. Kirjassa tutkitaan, mitä on femiini energia ja miten se ilmenee jokaisessa ihmisessä, kaikissa sukupuolissa.

Elämme ajassa, jossa erilaisia tapoja olla nainen on ehkä enemmän kuin koskaan. Silti naiseus voi olla pelottavaa, vaikeaa ja yksinäistä. Kaipaamme ajoittain toisten naisten tukea, jota tämä kirja omalta osaltaan tarjoaa. Monet kokemukset ovat naisille yhteisiä, vaikkei niistä puhuta tarpeeksi. Naiseuteen liittyy usein henkilökohtaisia ja kollektiivisia traumoja, joiden purkamiseen kirja lempeästi kannustaa.

Aktivismi ja muutos alkavat itsestä, mutta vaikutukset ulottuvat kauas. Jokainen nainen saa olla kokonainen ja oma itsensä. Nainen omassa voimassaan rohkaiseekin muutokseen omassa elämässä. Ei pelkästään sinun itsen, vaan koko naissukupuolen puolesta.

~ ~ ~ ~

Minkälainen sinun tarinasi on?

naisen_elamankaari_kansi

Naisen elämänkaari kutsuu tutkimaan oman elämän kultaista lankaa. Kirja auttaa havaitsemaan toistuvia tarinoita ja piirtämään hienovaraista elämänkaarta, joka paljastaa sallimuksen polun, oman elämäntehtävän. Kirja on kutsu jaettuun matkaan. Se rohkaisee kulkemaan omana ainutlaatuisena itsenä, kuitenkin kumuloituvan viisauden kannattelemana.

Vaikka kirjan kannessa lukee tehtäväkirja, sisältää se paljon tietoa ja teoriaa elämänkaaren vaiheista ja vanhenemisesta. Naisen ikääntymiseen liittyviä tärkeitä muutoskohtia käsitellään kirjassa myyttien ja tarinoiden kautta. Tehtävät on suunniteltu valaisemaan nuoren naisen, aikuisen naisen ja vanhan naisen arkkityyppejä, jotka elävät rinnakkain jokaisessa naisessa. Eri ikäkaudet kantavat erilaisia kehitystehtäviä ja kasvun kohtia.

Tehtäväkirjan harjoitukset sisältävät muun muassa kirjoitustehtäviä, meditaatioharjoituksia ja omassa arjessa toteutettavia rituaaleja, joiden on tarkoitus tukea keskustelua ja jakamista ystävien kanssa, naisryhmissä tai perheissä.

~ ~ ~ ~

Elämä on valtava lahja, eikä sen tarvitse olla vain helppoa ja mukavaa

kansi_selviytymisopas_v04.indd

Selviytymisopas elämän kriiseihin pohjautuu maailmankatsomukseen, jonka mukaan jokainen kriisi kasvattaa meitä. Tämä syvällinen filosofinen teos on sovellettavissa monenlaisiin ahtaisiin elämänvaiheisiin.”

Elämä opettaa meitä välillä hellästi, välillä kovin ottein. Jokainen meistä on elämän oppilas, ja suurimpia opinpaikkoja ovat kriisit, joista syntyvien tunteiden kohtaaminen on usein vaikeaa.

Tämä kirja ei välttämättä poista elämästäsi yhtään kriisiä. Se voi hetkellisesti jopa vahvistaa elämän ahtaisiin hetkiin liittyviä tunteita – jotta voit elää nekin täydesti. Kirjan tarkoitus on tuoda luottamusta, lohtua ja armoa elämään. Joka ikinen elämäsi tapahtuma kuuluu elämään ja tapahtuu sinua varten. Jospa tämä kirja voisi toimia jonkinlaisena vaeltajansauvana, rauhan tuojana kriisien ja arjen turbulenssin keskellä?

Voit lukea lisää kirjasta täältä.

Kirjan voi hankkia omakseen suoraan minulta tai kirjakaupoista. Hidasta Elämää -puodista kirjan saa tilattua kätevästi kotiin. Sitä löytyy kattavasti myös kirjastoista. Kirja ilmestyi helmikuussa 2020 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa.

Olen lukenut kirjan myös äänikirjaksi, joka on saatavissa suurimmista äänikirjapalveluista, kuten Storytelista ja BookBeatista.

~ ~ ~ ~

Mitä ikiaikaiset intialaiset opit voivat antaa tämän päivän suomalaisessa arjessa?

Viihdy omassa_etukansi_variAika paljon, jos minulta kysytään. Kundaliinijooga on avannut minulla oven, joka tekee elämästä vähän kevyempää, rauhallisempaa ja miellyttävämpää jopa keskellä kaaosta. Vaikka elämä välillä tuntuu heittelevän puolelta toiselle ihan miten sattuu, väsyttää ja tekisi mieli mennä talviunille, tunnen ihan vahvasti että kaikella on tarkoituksensa. Joogasta on tullut minulle henkinen tuki, johon on turvallista maailman melskeessä nojata.

Tavallinen arki on iso henkinen harjoitus, siksi halusin kirjoittaa arkielämän joogasta kirjan.

Maanläheisesti kirjoitettujen joogafilosofisten tekstien lisäksi kirjassa on 30 tavalliseen arkeen liittyvää miniharjoitusta, joita voi tehdä missä tahansa milloin vain. Nämä harjoitukset ovat pieniä työkaluja ja avaimia elämän ahtaisiin hetkiin, kun tunne ottaa vallan, kun ei tiedä mitä tehdä, kun uni ei tule silmään tai stressi korventaa aivoja.

Lisäksi kirjassa on mukana parikymmentä jooga-, hengitys-  ja meditaatioharjoitusta, joista voi rakentaa oman aamuharjoituksen, keinon alitajunnan tyhjentämiseen ja väylän rennompaan elämään.

Keskeltä arjen kaaostakin on mahdollista löytää tasapainoa ja rauhaa. Ikiaikainen joogafilosofia auttaa ymmärtämään omia tunteita ja lisäämään henkistä voimaa vastoinkäymisistä selviämiseen.

Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle” ilmestyi huhtikuussa 2017 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa.

Kirjan saa hankittua joko suoraan minulta, kirjakaupoista sekä muun muassa Hidasta Elämää -puodista kotiin kannettuna. Kirjasta on ilmestynyt myös äänikirja ja e-kirjaan, ja ohjeet kirjan harjoituksiin löytyvät videomuodossa myös täältä.

Kirjaan liittyen olen tehnyt kaksi kundaliinijoogan verkkokurssia. Kurssivideot on edelleen mahdollista hankkia Vimeon kautta (15 € / jakso tai kaikki viisi jaksoa 50 €). Lisätiedot löydät täältä.

~ ~ ~ ~

aitikirja_kansiLasten oppeja äideille kerää yhteen 11 äidin kirjoittamia tarinoita tavallisesta arjesta: vauvaperheissä, pikkulapsiperheiden ruuhkavuosiarjessa, teinien kanssa, uusioperheissä ja lasten jo lennettyä pesästä. Sanna Wikström kokosi nämä tarinat yksiin kansiin.

Kirjassa pohditaan muun muassa, millainen mankeli äitiys onkaan, miten pakahduttaviin tunteisiin olemme lastemme kautta saaneet tutustua ja miten kaunista ja karmeaa peiliin katsominen voikaan olla. On ollut hyvin kiitollista lukea muiden äitien kirjoituksia.

Kirjoitin kirjaan kolme tekstiä: parisuhteen onnellisuudesta tai onnettomuudesta erityisesti vauvavuosina, lempiaiheestani arjen kaaoksen kohtaamisesta sekä äidin ihmeitä tekevästä rukouksesta.

Lasten oppeja äideille ilmestyi huhtikuussa 2018 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa. Kirjaan voi tutustua tarkemmin Hidasta Elämää -verkkopuodissa, kirjastoissa ja kirjakaupoissa.

Sat Naam.

%d bloggaajaa tykkää tästä: