Kirjat

Mitä ikiaikaiset intialaiset opit voivat antaa tämän päivän suomalaisessa arjessa?

Viihdy omassa_etukansi_variAika paljon, jos minulta kysytään. Kundaliinijooga on avannut minulla oven, joka tekee elämästä vähän kevyempää, rauhallisempaa ja miellyttävämpää jopa keskellä kaaosta. Vaikka elämä välillä tuntuu heittelevän puolelta toiselle ihan miten sattuu, väsyttää ja tekisi mieli mennä talviunille, tunnen ihan vahvasti että kaikella on tarkoituksensa. Joogasta on tullut minulle henkinen tuki, johon on turvallista maailman melskeessä nojata.

Tavallinen arki on iso henkinen harjoitus, siksi halusin kirjoittaa arkielämän joogasta kirjan.

Maanläheisesti kirjoitettujen joogafilosofisten tekstien lisäksi kirjassa on 30 tavalliseen arkeen liittyvää miniharjoitusta, joita voi tehdä missä tahansa milloin vain. Nämä harjoitukset ovat pieniä työkaluja ja avaimia elämän ahtaisiin hetkiin, kun tunne ottaa vallan, kun ei tiedä mitä tehdä, kun uni ei tule silmään tai stressi korventaa aivoja.

Lisäksi kirjassa on mukana parikymmentä jooga-, hengitys-  ja meditaatioharjoitusta, joista voi rakentaa oman aamuharjoituksen, keinon alitajunnan tyhjentämiseen ja väylän rennompaan elämään.

Keskeltä arjen kaaostakin on mahdollista löytää tasapainoa ja rauhaa. Ikiaikainen joogafilosofia auttaa ymmärtämään omia tunteita ja lisäämään henkistä voimaa vastoinkäymisistä selviämiseen.

Viihdy omassa arjessasi – mielen ja kehon harjoituksia kaaoksen keskelle” ilmestyi huhtikuussa 2017 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa.

Kirjan saa hankittua joko suoraan minulta (Strömforsin salilta), kirjakaupoista sekä muun muassa Hidasta Elämää -puodista kotiin kannettuna.

Kirjaan liittyen tein syksyllä 2017 myös kundaliinijoogan verkkokurssin. Kurssivideot on mahdollista hankkia myös näin jälkikäteen Vimeon kautta (15 € / jakso tai kaikki viisi jaksoa 50 €). Lisätiedot löydät täältä.

Syyskuussa 2018 starttaa uusi kirjaan liittyvä verkkokurssi, josta löytyy lisätietoa täältä. Kurssi alkaa 17.9. ja materiaalit ovat kurssilaisten käytössä vuoden 2018 loppuun saakka eli yhteensä 15 viikkoa.

~ ~ ~ ~

aitikirja_kansiLasten oppeja äideille kerää yhteen 11 äidin kirjoittamia tarinoita tavallisesta arjesta: vauvaperheissä, pikkulapsiperheiden ruuhkavuosiarjessa, teinien kanssa, uusioperheissä ja lasten jo lennettyä pesästä. Sanna Wikström kokosi nämä tarinat yksiin kansiin.

Kirjassa pohditaan muun muassa, millainen mankeli äitiys onkaan, miten pakahduttaviin tunteisiin olemme lastemme kautta saaneet tutustua ja miten kaunista ja karmeaa peiliin katsominen voikaan olla. On ollut hyvin kiitollista lukea muiden äitien kirjoituksia.

Kirjoitin kirjaan kolme tekstiä: parisuhteen onnellisuudesta tai onnettomuudesta erityisesti vauvavuosina, lempiaiheestani arjen kaaoksen kohtaamisesta sekä äidin ihmeitä tekevästä rukouksesta.

Lasten oppeja äideille ilmestyi huhtikuussa 2018 Otavan Hidasta Elämää -sarjassa. Kirjaan voi tutustua tarkemmin Hidasta Elämää -verkkopuodissa. Ja teosta pääsee hypistelemään myös Strömforsin joogasalilla ja kirjakaupoissa.

Sat Naam.

%d bloggers like this: