Pääsiäisenä normaali sunnuntaitunti + muutama sana intuitiosta

voikukanhaituvia_pieniPääsiäissunnuntaina 5.4. pidetään joogatunti normaalisti klo 17.30–19. Aiheena on tuolloin kuudes chakra ja intuitio. (Sen sijaan sunnuntaina 12.4. tuntia ei ole.)

Intuitio on hienovarainen sisäinen ääni, joka löytyy jokaiselta. Se on sisäisen opettajan ääni, joka ohjaa aina oikeaan suuntaan. Olemme tottuneet elämään mielen ja egon hallitsemassa maailmassa, ja mieli ja ego ovat edelleen hyvin tarpeellisia. Samalla kuitenkin tarvitsemme entistä enemmän intuition luovaa voimaa. Aika muuttuu, tahti kiihtyy, eikä ihminen yksinkertaisesti ehdi ja kykene tekemään päätöksiä ainoastaan järjen avulla.

Mieli ja ego ohjaavat rationaalista ajattelua, päättelyä, syyn ja seurauksen suhdetta. Tunteiden energiat ja alitajunta vaikuttavat mieleen. Mieli ei siis tee päätöksiä ”puhtaalta pöydältä” (ellemme kouluta mieltä siihen esimerkiksi meditaatiolla). Ego on ikään kuin oma suojamekanismimme raakaa todellisuutta kohtaan; tietynlaiset silmälasit, joiden läpi katsomme maailmaa. Ego suojelee, mutta tekee sen välillä erikoisilla tavoilla.

Sisältäpäin kumpuaa siis monenlaisia ääniä – mistä erottaa intuition?

Yleensä, sen vain erottaa. Jostakin asiasta vain tulee selittämätön, rauhallinen varmuus. Tässä tulee kuitenkin muutama vihjettä egon ja intuition äänien erottamiseksi.

1. Ego on looginen, intuitio luova

Egon neuvot perustuvat menneeseen kokemukseen (”tämä on joskus toiminut jollekin”). Intuition ratkaisu saattaa olla yllättävä, uusi – ja odottamattomalla tavalla toimiva.

2. Ego pohjautuu pelkoon, intuitio rakkauteen 

Egon ääni neuvoo esimerkiksi välttämään jotakin epäonnistumisen pelossa tai tekemään jotakin hyväksynnän tai miellyttämisen vuoksi.

Intuition ääni muistuttaa, että universumi kannattelee minua joka askeleella. Usein intuitio ei keskity valtavaan kokonaisuuteen, vaan yhteen askeleeseen kerrallaan. Kaikki menee hyvin, parhaalla mahdollisella tavalla.

3. Ego on määräävä, intuitio neutraali 

Ego osaa tuomita ja kertoa ikäviä asioita minusta, se saa minut toimimaan armottomasti ja vahingollisesti itseäni kohtaan, unohtamaan omat tarpeeni, toiveeni ja unelmani. Egon ääni on voimakas ja pakottava, kärsimätön, ”minä halua nyt!”.

Intuition energia on neutraali ja sen viestit saavat minut kohtelemaan itseäni rakkaudella, armolla ja kunnioituksella. Intuition ääni on hienovarainen ja herkkä. Se ei kuulu kaiken muun mölinän yli, vaan sille pitää avautua, hiljentyä kuulemaan.

4. Ego suojaa mielikuvaa, intuitio sielua 

Ego haluaa pitää kiinni mielikuvasta, joka minulla on itsestäni (”näin äidit / naiset / siskot / työntekijät / ammattilaiset / joogit tällaisissa tilanteissa käyttäytyvät” tai ”näin minua kuuluu kohdella”). Jos joku ei ole mukana tässä oman egoni pelissä, ego tuntee olonsa uhatuksi.

Intuitio näkee totuuden kaiken takana: se näkee meidät saman universumin ja jumaluuden osina, sieluina keskellä kokemusta ihmiselämästä. Intution näkökulmasta ei ole mitään mitä puolustaa. Olemme aidosti samanarvoisia, eikä todellista olemusta voi vahingoittaa. Kehut tai haukut eivät vaikuta sieluun, sillä se on aina yhtä arvokas.

5. Ego hyppelee, intuitio on pysyvä 

Egon ohjeet hyppelehtivät viestistä toiseen, itsekin omaan nokkeluuteensa seoten. Intuition viestit ovat pysyviä ja jatkuvia: samat sanat saattavat kuulua kerta toisensa jälkeen, samalla hienovaraisella äänellä, kunnes lopulta kuulen ne.

Koska olemme ihmisiä, tarvitsemme egoa suojelemaan ja pehmentämään kosketustamme todellisuuteen. Myös mieli on arvokas työkalu, joka auttaa tutustumaan itseen ja tekemään loogisia päätöksiä, kun niitä tarvitaan. Mutta myös intuitiolle kannattaa antaa mahdollisuus. Suurimmissa, todellisissa ongelmissa ratkaisu yleensä löytyy lähempää kuin luuleekaan. Silloin toimivat vaistot. Ja intuitio.

Lähteenä köytetty sivustoa 3HO.org

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Tarja Tuomikoski
    Maa 31, 2015 @ 09:25:16

    Kiitos Noora ❤ Sinulla on loistava kyky kirjoittaa ja keroa asioista!
    ❤ Ramsaran Kaur

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: