Joulukuun joogatunnit

Syykauden teemana ovat hyvä elämä ja ”joogiset täsmälääkkeet” tiettyihin vaivoihin. Lisää syyskauden teemasta löytyy täältä.

Joulukuussa pureudutaan lepoon ja rentoutumiseen. Tunneilla tehdään teemaan liittyvä liikesarja eli kriya sekä meditaatio ja rentoutus. Vaikka sinulla ei olisi ongelmia nukahtamisen tai rentoutumisen kanssa, olet oikein tervetullut tunneille: keskitymme joka tapauksessa sielun yhteyteen sekä henkiseen ja fyysiseen tasapainoon.

7.12. Hyvä uni

Unettomuus on aikamme suuri vaiva. Keho ja mieli kaipaavat lepoa ja rauhaa voidakseen irrottautua hetkeksi ”kaikesta maallisesta”. Unen aikana ihminen saattaa myös prosessoida tunteita tai mieltä askarruttavia asioita. Stressaantuneessa tilassa aivot eivät meinaa asettua lepotilaan ja nukahtaminen voi olla vaikeaa. Käymme läpi muutaman hengitysharjoituksen, jotka saattavat auttaa nukahtamisessa sekä teemme liikesarjan, joka auttaa univaikeuksiin.

 

14.12. Tärkeä rentous ja vinkkejä joulunajan harjoitteluun 

Syyskauden viimeisellä tunnilla tehdään pitkä gong-rentoutus. Rentoutuminen on joogassa (ja elämässä yleensä!) hyvin tärkeää. Kasvu tapahtuu levossa. Liikesarjan jälkeen tehty rentoutus mahdollistaa elpymisen, palautumisen ja sarjan vaikutusten integroitumisen osaksi itseä.

Gongin värähtely huuhtoo kehosta väsymystä ja kuonaa sekä hiljentää mieltä. Samalla umpieritysjärjestelmä (marraskuun viimeisen joogatunnin aiheena olleeseen hormonitoimintaan liittyen) saa virkistävää terapiaa.

Gongin ääni värähtelee jokaisessa solussa ja niiden väleissä, auttaen kehoa hellittämään jännityksistä, fyysisesti ja henkisesti. Ääni myös tasapainottaa chakroja. Gong-rentoutuksen jälkeen olo on usein virkistynyt ja puhdistunut, ja uusi energia pääsee liikkeelle.

 

Lisäksi joulukuussa pidetään talvipäivänseisauksen aamusadhana maanantaina 22.12. klo 5.00–7.30. Lisätietoa sadhanasta löytyy täältä.

 

Tunnit pidetään tuttuun tapaan Seppäläntie 47:n salilla, tuttuun aikaan klo 17.30–19 ja hinta on vanha tuttu 10 € / kerta (10-kortti 75 €). Maksu tapahtuu käteisellä tai liikuntaseteleillä paikan päällä.

Etukäteisilmoittautumista ei tarvita, paikalle voi tulla millä kerralla tahansa. Jos olet tulossa elämäsi ensimmäiselle kundaliinijoogatunnille, tapaan sinut mielelläni varttia ennen tunnin alkua, jotta voin kertoa hieman kundaliinijoogasta ja sen perustekniikoista.

Jos mietit, mitä tunneille kannattaa ottaa mukaan, löytyy tietoa täältä.

Tervetuloa, Sat Nam!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: