Japji Sahib – tie antautumiseen 14.4.

japjikurssi

Lauantaina 14.4. klo 10–15 Strömforsin salilla tutkitaan 600 vuotta vanhaa Japji Sahib -mantraa Shabad Deep Kaurin (Teija Enoranta) opastuksella. Shabad Deep on tutkinut Japji Sahib -mantraa vuosia ja kirjoittanut siihen erinomaisen suomenkielisen tulkinnan.

– – –

Mikä on Guru Nanakin välittämän Japji Sahibin anti länsimaiselle ihmiselle, joka etsii mielenrauhaa ja runsautta? Löytyisikö Japji Sahibin säkeistä tipsejä meille, jotka kiipeilemme käärmeiden ja tikkaiden lomassa etsien tasapainoa joogasta ja meditaatiosta?

Japji Sahib on jo itsessään täydellinen joogaharjoitus. Joogamatolla hikoilu voi olla yksi tie rauhaan, mutta millainen tie on Japjin viitoittama? Tule ottamaan selvää, mihin Japjin vaikutus perustuu ja mitä uutta mantrameditaatio voisi tuoda joogapolullesi.

Työpajassa tutkitaan lähemmin muutamien Japji Sahibin säkeiden merkityksiä ja vaikutuksia. Gurmukhinkielisiä säkeitä avataan suomeksi, keskustellaan säkeiden taustoista ja sisällöistä ja kokeillaan, miten säkeitä voi käyttää voimaksi ja iloksi arkipäivässä.

Japji Sahib, Sielun laulu, on pitkä mantra, joka luetaan kundaliinijoogan aamusadhanan aluksi. Monet kundaliinijoogit lukevat Japjin joka aamu, niin myös sikhit ympäri maailman. Mantra on sikhien ensimmäisen Gurun, Guru Nanakin maailmalle antama; sanotaan, että Japji Sahib kirjoitti itse itsensä Guru Nanakin kautta. Japjia pidetään sikhien tärkeimpänä rukouksena, ja sen tarkoituksena on kohdata ja kokea pyhyys jokaisen päivän aluksi.

Japjia käyttääkseen ei tarvitse olla sikhi eikä edes kundaliinijoogi. Sen siunauksesta voivat nauttia kaikki, jotka haluavat avautua ikiaikaisen äänivärähtelyn siunaukselle ja antaa sen vaikuttaa elämäänsä. Monet opettajat sanovat, että Japji antaa ihmiselle kaiken, mitä hän tarvitsee. Japjia lukemalla voi omakohtaisesti ymmärtää luomakuntamme mysteereitä, ymmärtää ja jopa arvostaa arkipäiväisen elämän ylä- ja alamäkiä. Japji voi auttaa löytämään henkisen osoitteen energialle, jota joogaharjoituksessa kehität.

Opettaja Shabad Deep Kaur (Teija Enoranta) on päätoiminen kundaliinijoogan ja Integral-joogan opettaja, opettajakouluttaja ja joogaterapeutti, kirjailija ja kääntäjä Tampereelta. Shabad Deep on opiskellut kundaliinijoogaopettajaksi Yhdysvalloissa, Guru Ram Das Ashramissa, joka on Yogi Bhajanin perustama. Äänivärähtely ja musiikki ovat mukana kaikessa Shabad Deepin työssä, joogatuntien lisäksi myös kirtaneissa, meditaatioissa ja gongisessioissa. Shabad Deepin käännös ja tulkinta ”Japji Sahib – Mielen joogaa” ilmestyi elokuussa 2015 Tammen kustantamana.

Shabad Deep Kaur
www.varuna.fi
www.teijaenoranta.fi
www.kundaliinijooga.fi

Osallistumismaksu 50 € (sis.alv) laskutetaan ennakkoon.
Ilmoittautumiset 29.3.2018 mennessä: mari@hellita.fi, puh 040 504 6442 (Mari Henriksson, Lakhprem Kaur)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: