Lokakuun joogatunnit

Syykauden teemana ovat hyvä elämä ja ”joogiset täsmälääkkeet” tiettyihin vaivoihin. Lisätietoa teemasta löytyy täältä.

Lokakuussa pureudutaan seuraaviin kehon ja mielen alueisiin sekä tutkitaan, mistä nämä vaivat johtuvat ja miten niitä voi lieventää. Voit hyvin tulla tunnille, vaikkei sinulla kyseiseen teemaan liittyvää vaivaa olisikaan. Jokaisella tunnilla keskitymme joka tapauksessa sielun yhteyteen sekä henkiseen ja fyysiseen tasapainoon.

5.10. Niska-hartiaseudun vetreys, päänsäryn selättäminen

Niskan ja hartioiden kireys on varsinkin toimistotyöläisen vitsaus. Päänsärylle on lukemattomia eri syitä, jotka voivat liittyä ruokavalioon, stressiin, hormonitoimintaan, liian vähäiseen liikuntaan tai erilaisiin sairauksiin. Yksi melko tavallinen syy on kuitenkin se, että vietämme paljon aikaa pään sisällä: lopulta kiivas ajattelu, looginen päättely, itsensä piiskaaminen parempiin saavutuksiin, tunteiden tukahduttaminen, organisointi ja pohdiskelu aiheuttavat päänsärkyä. On syytä upota syvemmälle omaan kehoonsa ja toimia sydämestä ja sielusta käsin. Laitamme energiaa kiertämään niska-hartiaseudulla ja avaamme sydäntä ja intuitiota.

 

HUOM! Sunnuntaina 12.10. ei ole joogatuntia joogaopettajakoulutuksen vuoksi

 

19.10. Väsymyksen karkottaminen

Väsymys johtuu paitsi unettomuudesta tai liian vähäisestä unesta myös rentoutuksen puutteesta, elämän erilaisista stressitekijöistä ja siitä ettei keho saa tarpeeksi tarvitsemaansa energiaa. Päivän lyhentyessä ja pimeän ajan kasvaessa väsymys lisääntyy. Kehoa voi virkistää lisäämällä pranan määrää ja aurinkoenergiaa sekä huolehtimalla riittävästä levosta.

 

26.10. Tasapainoinen mieli

Joogisen käsityksen mukaan mieli läväyttää alitajuntaan joka sekunti noin tuhat ajatusta, joista se valitsee summamutikassa yhden. Ajatus hyppii asiasta toiseen helposti vailla kontrollia. Mielen hälinän hiljentäminen on eräs joogan ja meditaation keskeisistä tavoitteista. Ja koska kaikki vaikuttaa kaikkeen, mielen tasapaino on olennaista myös fyysisen tasapainon kannalta. Mieli on hyvä renki, mutta huono isäntä. Tällä tunnilla tasapainotamme ”kolmea mieltä”: positiivista, negatiivista ja neutraalia.

 

Tunnit pidetään tuttuun tapaan Seppäläntie 47:n sali, tuttuun aikaan klo 17.30–19 ja hinta on vanha tuttu 10 € / kerta (10-kortti 75 €). Maksu tapahtuu käteisellä tai liikuntaseteleillä paikan päällä.

Etukäteisilmoittautumista ei tarvita, paikalle voi tulla millä kerralla tahansa. Jos olet tulossa elämäsi ensimmäiselle kundaliinijoogatunnille, tapaan sinut mielelläni varttia ennen tunnin alkua, jotta voin kertoa hieman kundaliinijoogasta ja sen perustekniikoista.

Jos mietit, mitä tunneille kannattaa ottaa mukaan, löytyy tietoa täältä.

Tervetuloa, Sat Nam!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: