Kaamosretriitti Lapissa 5.–8.2.2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tervetuloa Valoa pimeyteen -joogaviikoloppuun Pyhätunturille torstaista sunnuntaihin 5.–8.2.2015! 

Vuoden pimein aika on hyvä hetki oman sisäisen valon vahvistamiseen. Lumi valaisee pohjoisen kaamosta, samalla jylhä luonto, rauha ja vaellukset kansallispuiston maisemissa auttavat saamaan kosketuksen omaan syvään sisimpään.

Kaamosretriitillä tutustutaan pimeään ja valoon: ihmismielen tiedostamattomaan ja tiedostettuun. Ilman pimeää ei ole valoa ja valo syntyy pimeästä. Polariteetti on tie myös toiseen ääripäähän.

Sisäistä valoa vahvistetaan pitkän viikonlopun aikana kundaliinijoogan harjoitusten avulla. Henkilökohtainen säteily liittyy läsnäoloon, jota tutkimme jooga- ja meditaatioharjoitusten avulla. Sisäinen liekki tarvitsee myös suojaa ulkoapäin tulevilta tuulenpuuskilta, sekä happea ja polttoainetta säteilläkseen voimakkaasti. Vahvistamme myös näitä.

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Se on dynaaminen mutta meditatiivinen joogamuoto. Harjoittelu on yksinkertaista mutta monipuolista. Joogan liikesarjojen (kriya) lisäksi tehdään erilaisia meditaatioita ja hengitysharjoituksia (pranayama) sekä käytetään mantroja ja musiikkia keskittymisen helpottamiseksi.

Kurssille voivat osallistua niin vasta-alkajat kuin joogapolullaan pidemmälle ehtineet. Retriitin vetää koulutettu kundaliinijoogan opettaja (KRI) Noora Lintukangas (kundaliini.fi).

 

OHJELMA

Joogaa ja meditaatiota, keskustelua, musiikkia, rentoutusta, kävelyä, hiljentymistä, Lapin lumoa, maisemia, lunta ja pohjoisen taikaa.

Aloitamme aamut jooga- ja meditaatioharjoituksella, teemme kävelyretkiä kansallispuiston maisemiin sekä Pyhän huipulle, opimme joogan filosofiaa ja keinoja läsnäolon ja tietoisuuden kasvattamiseen sekä sisäisen valon löytämiseen ja vahvistamiseen. Tarjolla on myös saunomista ja avantouintia.

Torstai 5.2. Saapuminen päivän ja iltapäivän aikana, varsinainen joogaohjelma alkaa klo 17.

Perjantai 6.2. Aamun joogaharjoituksen ja aamiaisen jälkeen jatkamme kurssin teemanmukaisen opetuksen parissa lounaaseen saakka. Iltapäivällä teemme vaelluksen kansallispuistoalueelle. Illalla ohjelmassa on venyttelyä ja mahdollisuus saunomiseen.

Lauantai 7.2. Aamun joogaharjoituksen ja aamiaisen jälkeen teemme retken Pyhätunturin huipulle hissillä. Iltapäivä vietetään teemanmukaisessa opetuksessa. Illalla saunomme rantasaunassa, jossa on avantouintimahdollisuus. Saunalle on mahdollista myös hiihtää 10 kilometrin matka (suksivuokra ei sisälly kurssin hintaan, mutta hoituu tarvittaessa kauttamme).

Sunnuntai 8.2. Aamun joogaharjoituksen ja aamiaisen jälkeen jatkamme opetuksen ja harjoitusten parissa. Kurssi loppuu myöhäiseen lounaaseen klo 14.

 

SAAPUMINEN

Aloitamme torstai-iltana, lopetamme sunnuntaina lounasaikaan. Perille pääsee oman auton lisäksi lentäen Rovaniemelle (lentokentältä liitäntäbussiyhteys Pyhätunturille) tai junalla Kemijärvelle (rautatieasemalta niin ikään bussiyhteys Pyhätunturille).

Ainakin toistaiseksi Norwegianin kyydissä pääsee helmikuun alussa lentämään Helsingistä Rovaniemelle ja takaisin satasella.

Pyhätunturille voi tulla jo muutamaa päivää aiemmin tai jäädä pariksi päiväksi kurssin jälkeen. Autamme tarvittaessa sopivan majoituksen löytämisessä sekä matka-aikataulujen selvittämisessä.

Lisävinkkejä saapumiseen löytyy täältä.

 

MAJOITTUMINEN

Majoittuminen tapahtuu tunnelmallisessa kelomökissä 1–4 hengen huoneissa. Myös ruokailut sekä jooga- ja meditaatio-osuudet, keskustelut ja rentoutukset pidetään mökissä, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä kansallispuistoalueesta.

 

RUOAT

Kurssilla syödään maukasta kasvisruokaa, jonka pieni pohjoinen catering-palvelu toimittaa. Aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi tarjolla on joka päivä myös iltapäivä- ja iltateet. Ruoat sisältyvät kurssihintaan, ja erikoisruokavalioista kysytään erikseen ilmoittautumisen yhteydessä.

 

HINTA

16.1.2015 saakka voimassa on alennettu hinta 400 € (normaali hinta 455 €)

Maksu sisältää

 • yöpymiset (1–4 hengen huoneet isossa kelomökissä, joogasalin välittömässä läheisyydessä),
 • viisi ruokailua päivässä (pienen catering-yrittäjän huolella valmistamaa kasvisruokaa),
 • joogaopetuksen ja oppitunnit, ohjatut keskustelutuokiot, rentoutushetket ja meditaatiot sekä mahdollisuuden henkilökohtaisiin keskusteluihin joogaopettajan kanssa ja mahdollisuuden henkilökohtaiseen joogaohjelmaan,
 • kaikki muut viikonlopun aktiviteetit opastetuista patikointiretkistä hissinousuun tunturin huipulle ja avantouintiin.

 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET

joogaopettaja Noora Lintukangas: noora (at) kundaliini . fi / 040 535 0004

 

Sat Nam!

2 kommenttia (+lisää omasi?)

 1. Satu Ylikorpi
  Tam 06, 2015 @ 13:34:43

  Hieman harhaanjohtavaa mainostaa kaamosretriittiä helmikuussa. Kaamos on loppunut jo pohjoisimmassa Suomessa Utsjoellakin tammikuun puolivälissä. Järjestäjille yleissivistyksenä vaikka wikipediasta mitä kaamos eli polaariyö tarkoittaa.

  Vastaus

  • Noora
   Tam 06, 2015 @ 19:35:59

   Hei Satu,

   Kiitos tarkasta kommentistasi! Olet aivan oikeassa: kaamos ei jatku enää helmikuussa.

   Retriitti oli alunperin ohjelmoitu tammikuulle, mutta ajankohtaa jouduttiin myöhemmin siirtämään. Olimme kuitenkin aloittaneet ”Kaamosretriitin” markkinoinnin, joten emme halunneet muuttaa tapahtuman nimeä.

   Teknisesti ottaen Pyhätunturi ei itse asiassa ole kaamosaluetta lainkaan. Koska kurssin teemana on pimeä ja valo, on kaamoksen tutkiminen kurssilla myös henkinen teema.

   Etelän lumettomassa talvessa on tälläkin hetkellä pimeämpää kuin pohjoisessa, jossa lumi valaisee maisemaa, vaikkei aurinko horisontissa vilahtaisikaan. Näiden polariteettien kanssa teemme Kaamosretriitillä töitä myös henkilökohtaisen valon ja pimeän muodossa.

   Tässä siis selitystä sille, miten oikeutimme kurssin nimen 🙂

   Aurinkoisia talvipäiviä toivottaen,
   Noora

   Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: