Tunturiretriitti 15.–17.1.2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuoden pimein aika on hyvä hetki oman sisäisen valon vahvistamiseen. Lumi valaisee pohjoisen kaamosta, samalla jylhä luonto, rauha ja vaellukset kansallispuiston maisemissa auttavat saamaan kosketuksen omaan syvään sisimpään.

Osana Pyhätunturin Kaamosfestivaalia järjestettävällä Tunturiretriitillä tutustutaan pimeään ja valoon: ihmismielen tiedostamattomaan ja tiedostettuun. Ilman pimeää ei ole valoa ja valo syntyy pimeästä. Polariteetti on tie myös toiseen ääripäähän.

Sisäistä valoa vahvistetaan viikonlopun aikana kundaliinijoogan harjoituksilla. Henkilökohtainen säteily liittyy läsnäoloon, jota tutkimme jooga- ja meditaatioharjoitusten avulla. Sisäinen liekki tarvitsee myös suojaa ulkoapäin tulevilta tuulenpuuskilta, sekä happea ja polttoainetta säteilläkseen voimakkaasti. Vahvistamme myös näitä.

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Se on dynaaminen mutta meditatiivinen joogamuoto. Harjoittelu on yksinkertaista mutta monipuolista. Joogan liikesarjojen (kriya) lisäksi tehdään erilaisia meditaatioita ja hengitysharjoituksia (pranayama) sekä käytetään mantroja ja musiikkia keskittymisen helpottamiseksi.

Retriitin vetää koulutettu kundaliinijoogan opettaja (KRI) Noora Lintukangas.

 

OHJELMA

Joogaa ja meditaatiota, keskustelua, musiikkia, rentoutusta, kävelyä, hiljentymistä, Lapin lumoa, maisemia, lunta ja pohjoisen taikaa.

Aloitamme aamut jooga- ja meditaatioharjoituksella, teemme kävelyretkiä kansallispuiston maisemiin, opimme joogan filosofiaa ja keinoja läsnäolon ja tietoisuuden kasvattamiseen sekä sisäisen valon löytämiseen ja vahvistamiseen. Asumme, ruokailemme ja joogaamme rauhallisessa hirsimökissä. Tarjolla on myös saunomista.

Perjantai 15.1. Saapuminen päivän ja iltapäivän aikana, varsinainen joogaohjelma alkaa klo 17.00.

Lauantai 16.1. Aamun joogaharjoituksen ja aamiaisen jälkeen jatkamme kurssin teemanmukaisen opetuksen parissa lounaaseen saakka. Iltapäivällä teemme vaelluksen kansallispuistoalueelle. Illalla ohjelmassa on venyttelyä ja mahdollisuus saunomiseen.

Sunnuntai 17.1. Aamun joogaharjoituksen ja aamiaisen jälkeen jatkamme opetuksen ja harjoitusten parissa. Varsinainen kurssi loppuu myöhäiseen lounaaseen klo 14, mutta iltapäivän aikana voi käydä vielä kävelyllä kansallispuiston alueella.

 

SAAPUMINEN

Aloitamme perjantai-iltana, lopetamme sunnuntaina lounasaikaan. Perille pääsee oman auton lisäksi lentäen Rovaniemelle (lentokentältä useimmilta vuoroilta on liitäntäbussiyhteys Pyhätunturille) tai yöjunalla Kemijärvelle (rautatieasemalta niin ikään bussiyhteys Pyhätunturille).

Pyhätunturille voi tulla jo muutamaa päivää aiemmin tai jäädä pariksi päiväksi kurssin jälkeen. Autamme tarvittaessa sopivan majoituksen löytämisessä sekä matka-aikataulujen selvittämisessä.

Lisävinkkejä saapumiseen löytyy täältä.

 

MAJOITTUMINEN

Majoittuminen tapahtuu tunnelmallisessa hirsimökissä 2–4 hengen huoneissa. Myös ruokailut sekä jooga- ja meditaatio-osuudet, keskustelut ja rentoutukset pidetään mökissä, joka sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä kansallispuistoalueesta.

 

RUOAT

Kurssilla syödään maukasta kasvisruokaa. Aamiaisen, lounaan ja päivällisen lisäksi tarjolla on joka päivä myös iltapäivä- ja iltateet. Ruoat sisältyvät kurssihintaan ja erikoisruokavalioista kysytään erikseen ilmoittautumisen yhteydessä.

 

HINTA

330 € (ennen 13.12.2015 ilmoittautuneille, tämän jälkeen 350 €) sisältäen kaiken ohjelman, majoituksen ja maukkaat kasvisruoat.

 

LISÄTIEDOT JA ILMOITTAUTUMISET

kundaliini.fi sekä joogaopettaja Noora Lintukangas /noora (x) kundaliini.fi / 040 535 0004

2 kommenttia (+lisää omasi?)

  1. Hannu Levonen
    Lok 18, 2015 @ 15:23:17

    Kiinnostaa 15.-17.1.2016 tunturiretrettisi, onkos sinulla blogia mistä voisi lukea kirjoitukseksi vuosien varrelta kun olet avannut ajatuksiaan useammalla sivulla?

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: